Huisarts & Team
Over huisarts Louwen-Zwart.

Henrike Louwen-Zwart is als huisarts al een aantal jaren werkzaam in de regio den Haag. Eerst als waarnemer in verschillende praktijken en op de huisartsenposten in den Haag, en daarna is zij langere tijd verbonden geweest als vaste huisarts in Leidschendam en recent in Leidschenveen.

Vol enthousiasme is Henrike Louwen-Zwart nu het nieuwe gezicht van huisartsenpraktijk Binck-Zorg in de Binckhorst. Een nieuwe praktijk starten is een unieke kans, waarin de band met de patiënt, dichtbij en bereikbaar, moet blijven staan naast nieuwe ontwikkelingen in de zorg.

Aandachtsgebieden zijn: kleine chirurgie ingrepen (zoals weghalen van moedervlekken etc), gynaecologie (waaronder ook inbreng spiraal/anticonceptiestaafje), kindergeneeskunde, palliatieve zorg en psychologische klachten.

Praktijk Binck-Zorg is dagelijks direct telefonisch bereikbaar tussen 08:00-12:00 uur. De telefoon wordt dan beantwoord door de assistentes van praktijk GOED Voorburg. De assistentes zijn opgeleid om triage te doen, dit houdt in dat zij door middel van doorvragen op uw klachten kunnen beoordelen of en wanneer u medische hulp nodig heeft. Soms kan de assistente ook al telefonisch advies geven voor uw klachten. Als er een beoordeling nodig is, dan plannen zij een afspraak in op het spreekuur van de dokter. Mocht het zo zijn dat u met spoed gezien moet worden, en de dokter is niet aanwezig op de locatie van Binck-Zorg, dan maken de assistentes voor u een spoedafspraak bij de dokter van praktijk GOED Voorburg in Voorburg.

Bij afwezigheid door vakantie of nascholing wordt er soms voor spoedgevallen waargenomen door praktijk Claessen in Voorburg.

Huisartsenpraktijk Binck-Zorg is onderdeel van Medicus Essentia, een landelijk werkende organisatie voor toekomstbestendige huisartsenzorg.